mei 3, 2017

Woningonderhoud goed geregeld

Huizendokter woning onderhoud altijd goed geregeldWeet u dat u in de komende 20 jaar rond € 70.000 aan onderhoud voor uw woning gaat uitgeven?

De kosten voor woningonderhoud kunnen behoorlijk oplopen. U heeft het vaak nauwelijks in de gaten, omdat het onderhoud in kleine stappen en verspreid over de jaren plaatsvindt. Met een goede onderhoudsplanning kunt u daarom veel geld besparen.

De Huizendokter kan u helpen het overzicht over uw woningonderhoud te houden en de juiste maatregelen op het juiste moment te nemen. Door onderhoud te combineren met de verduurzaming van uw woning kunt u nog eens flink geld besparen.

De Huizendokter helpt u met de volgende adviezen het beste rendement uit uw investering te halen:

De Huizendokter - woningonderhoud goed geregeld

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Bij de Huizendokter kunt u terecht voor het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) met conditiemeting voor uw VVE of woning. In het MJOP wordt per bouwdeel aangeven wanneer deze aan vervanging of herstel toe is en wat de kosten hiervan zijn. Hierbij worden alle bouwdelen meegenomen.

Een MJOP van de Huizendokter wordt altijd gecombineerd met een conditiemeting. Hierbij wordt voor alle bouwdelen die in het MJOP voorkomen aangegeven of ze wellicht al direct onderhoud nodig hebben. In een normale MJOP wordt namelijk bij de cyclus vaak alleen gekeken naar de gemiddelde levensduur en niet naar de staat waarin de bouwdelen nu verkeren. Dit kan dus een vertekend beeld geven.

De Huizendokter - woningonderhoud goed geregeld

Onderhoudsabonnement

Met een abonnement bij de Huizendokter kiest u voor optimale continuïteit en kwaliteit van uw onderhoud. De huizendokter houdt alle belangrijke gegevens bij en adviseert over de planning.

  • De Huizendokter komt één keer per twee jaar op ‘huisbezoek’ voor een beknopte rapportage over de bouwkundige staat van uw huis. In de rapportage wordt geadviseerd over periodieke onderhoudswerkzaamheden en te verwachten grotere renovatiewerkzaamheden. Bijvoorbeeld het vervangen van de dakbedekking of het buitenschilderwerk. Zo bent u verzekerd van een goed onderhouden huis.
  • De Huizendokter geeft 15% korting op het normale uurtarief bij het uitvoeren van de geadviseerde maatregelen. Bijvoorbeeld technische uitwerking, het opvragen van offertes of bouwbegeleiding.
  • De Huizendokter behandelt uw vragen met voorrang.
  • U kunt gratis gebruik maken van een telefonische spreekuur voor duurzaamheidsadvies.
  • De Huizendokter houdt u op de hoogte van nieuwe producten of materialen op de markt die bij uw huis passen.
De Huizendokter - woningonderhoud goed geregeld

Bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring van de Huizendokter geeft met een uitgebreid rapport de huidige staat van de woning gedetailleerd weer. Tijdens de keuring wordt de hele woning zeer zorgvuldig bekeken en beoordeeld.

Het rapport geeft u een duidelijk samenvatting van de gebreken, achterstallig onderhoud en de kosten voor herstel op de korte – en lange termijn. Een NHG bijlage (Nationale Hypotheek Garantie) kan aan de rapportage worden toegevoegd. Deze NHG bijlage wordt geaccepteerd door alle hypotheekverstrekkers. Na de samenvatting word elk onderdeel in detail en in begrijpbare taal omschreven en voorzien van foto’s.

 

Naast advies over uw onderhoudsplanning kunt u ook voor de volgende andere diensten terecht bij de Huizendokter:

 

Huizendokter - Energiebesparing en duurzaamheidHuizendokter vochtproblemen en bouwkundige problemenHuizendokter ontwerp en bouwbegeleiding
Meer weten?
Neem contact op!