september 6, 2016

Vochtproblemen en bouwkundig advies

De Huizendokter helpt bij het oplossen van vochtproblemenDe meeste problemen in de bouw hebben direct of indirect te maken met vocht.

Vocht in uw woning kan tot grote problemen leiden. Schimmels en zwammen kunnen de constructie aantasten en op termijn tot bouwkundige problemen leiden. Ook vormen de schimmels eenĀ  gevaar voor uw gezondheid. Met name kinderen en oudere mensen lopen groot risico ziek te worden als ze langdurig aan schimmelsporen worden blootgesteld.

Vochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben: Bijvoorbeeld condensatie van vochtige lucht op koude plekken, doorslaand vocht van buitenaf of optrekkend vocht vanuit de kruipruimte. Het is belangrijk eerst de oorzaak op te sporen en te elimineren, voordat u de schimmel en vochtplekken gaat verwijderen, anders blijft het probleem altijd terugkomen.

 

Wat kan de Huizendokter voor u doen:

  • Wij kunnen u helpen om de oorzaak van het probleem op te sporen. Ter plaatse bespreken wij met u het probleem en doen onderzoek naar mogelijke oorzaken. Hierbij maken wij gebruik van moderne onderzoeksapparatuur, zoals endoscopen om in de constructie te kijken, thermo-hygrometers om de vochtsituatie in de woning in kaart te brengen en infraroodcamera’s om mogelijke isolatielekken en water in de muren op te sporen.
  • Daarnaast kunnen we aanvullende metingen verrichten zoals zoumetingen, meten van de isolatiewaarde van gevels en vloeren en het meten van restvochtpercentage in materialen. Welke onderzoeken nodig zijn hangt af van de specifieke situatie. Per geval kiezen wij de optimale aanpak die past bij uw specifieke vraag.
  • In een heldere rapportage krijgt u een stappenplan voor de oplossing.

 

Naast vochtproblemen en bouwkundige vragen kunt u ook voor de volgende andere diensten terecht bij de Huizendokter:

 

Huizendokter - Energiebesparing en duurzaamheidDe Huizendokter - woningonderhoud goed geregeldHuizendokter ontwerp en bouwbegeleiding

 

Meer weten?
Neem contact op!