Video’s

Vochtmeters – Dit moet je weten over het meten van vocht in de muur

Wil je weten hoe een vochtmeter werkt en hoe je hem moet gebruiken? Dan is deze video voor jou!

Vacuüm isolatie – de beste isolatiewaarde?

Er zijn veel situaties waarin er maar weinig ruimte is om extra isolatie toe te voegen. Bijvoorbeeld bij monumentale panden, waar vanwege de originele details voorzetwanden vaak maar een beperkte dikte mogen hebben. Een mogelijke oplossing kan vacuümisolatie zijn. De isolatiewaarde van deze panelen is tot acht keer beter dan die van traditionele isolatie. Ook bij glas zorgt vacuüm ervoor dat het glas nog beter isolerend wordt. Met een spouw van maar 0,1 mm dikte kunnen betere isolatiewaardes bereikt worden dan bij triple glas.

Natuurlijk isoleren met houtvezelisolatie

Isoleren met natuurlijke materialen heeft vele voordelen. Houtvezelisolatie is een heel veelzijdig natuurlijke isolatiemateriaal. In deze video leg ik uit wat de eigenschappen van houtvezelisolatie zijn, hoe hij gemaakt wordt en welke aandachtspunten er zijn.

Natuurlijk isoleren met vlas – eigenschappen, voordelen en aandachtspunten

Isoleren met natuurlijke materialen heeft vele voordelen. Vlasisolatie is een van de bekendste natuurlijke isolatiematerialen. In deze video leg ik uit wat de eigenschappen van vlasisolatie zijn, hoe hij gemaakt wordt en welke aandachtspunten er zijn.

Hoe slim zijn intelligente folies?

Klimaatfolies worden in de bouw steeds vaker toegepast om moeilijke situaties op te lossen. Bijvoorbeeld bij het na-isoleren van platte daken of als er een dampdichte laag onder de dakpannen ligt. Klimaatfolies kunnen in de winter vocht tegenhouden en in de zomer vocht juist doorlaten. Maar wat maakt deze folies zo slim? Hoe weten ze wanneer het zomer of winter is? Dat heb ik uitgezocht en deze video gemaakt.

Ademende muren – is dampopen isoleren nodig?

‘Een huis moet kunnen ademen’. Deze zin hebben jullie vast al eens gehoord. In deze video ga ik uitzoeken waar het verhaal van de ademende muur oorspronkelijk vandaan komt, wat er tegenwoordig meestal mee wordt bedoeld en hoe het nou daadwerkelijk zit met de doorlatendheid van baksteen muren.

Isolatiewaarde zelf berekenen met Ubakus – tutorial Rc-waarde spouwmuur uitrekenen

In deze video worden de belangrijkste isolatiewaardes R en U eenvoudig uitgelegd. Bovendien laat ik je zien hoe je de onlinetool Ubakus kan gebruiken om eenvoudig zelf isolatiewaardes te berekenen.

Hoe werkt een warmtescan en is het zinvol voor jouw huis?

Veel huizen verliezen onnodig warmte via slechte isolatie, koudebruggen en luchtlekken. Dat kost veel geld en kan een probleem vormen als je overweegt om over te stappen op een warmtepomp. In deze video kun je zien of een warmtescan interessant is om warmtelekken op te sporen in jouw huis. Goed advies is niet gratis, dus ik zal je laten zien wat je kunt verwachten van een warmtescan en of het de investering waard is.

Radiatorfolie optimaal plaatsen voor maximale energiebesparing

Er zijn veel vragen rondom de werking van radiatorfolie. In deze video ga ik in op de top 5 meest voorkomende vragen en ga uitzoeken of hij het beste op de muur of op de radiator gemonteerd kan worden.

Isoleren met reflecterende folie een HOAX?

Kan reflecterende folie zoals de vloerisolatie van Tonzon wel of niet isoleren? Dat ga ik in deze video onderzoeken. Ik heb hier twee emmers, een ingepakt met een laag reflecterende folie en de ander normaal met de plastic oppervlakte. Als eerste gaan we testen of water in de emmer met folie langzamer afkoelt dan in de emmer zonder. Daarna bekijken we samen waarom het wel of niet heeft gewerkt en maken een vergelijking met normale isolatie.

De drie vormen van warmteoverdracht geleiding – stroming – straling

Warmte kan op drie verschillende manieren overgedragen worden: Via warmtegeleiding, via warmtestroming en via warmtestraling. In deze video bekijken we samen hoe deze principes werken en laat ik je een aantal voorbeelden zien.

Kun je met een warmtebeeldcamera door muren kijken?

In deze video test ik hout, papier, glas kozijnfolie en plastic of ze doorzichtig zijn voor warmtestraling.

Hoe werkt een douche wtw – Besparen op warm tapwater

Wil je ook op warm tapwater besparen? Dan heb je waarschijnlijk al eens gehoord over een douche wtw. Maar wat is dat eigenlijk? Hoe werkt het? En wat kun je ermee besparen? Dat laat ik je in deze video zien.

In deze video zie je ook een voorbeeld van een geïnstalleerde douche wtw, wat de verschillende componenten zijn en hoeveel ruimte de douche-wtw installatie nodig heeft.