Spouwmuuronderzoek Een keuring inplannen? Neem contact op

Een huis kopen?

Veel gemeentes gaan in de komende jaren de overstap maken naar aardgasvrije woningen. Bij het kopen van een huis is het dus heel belangrijk om de energetische kwaliteit van het nieuwe droomhuis goed in beeld te brengen.

Energie labels zeggen niet alles over de energetische kwaliteit van een woning. Bewoners van huizen met een energielabel A kunnen alsnog een hoog energiegebruik hebben. Dat komt omdat de labelsystematiek geen rekening houdt met de specifieke situatie in de woningen. Bijvoorbeeld kan een woning op papier wel geïsoleerd zijn, maar is de uitvoeringskwaliteit zo slecht dat de isolatiewaarde veel lager is dan aangegeven.

Daarom bieden wij een speciale soort bouwkundige keuring aan:

Duurzaamheidskeuring

De Duurzaamheidskeuring van de Huizendokter is een bouwkundige keuring plus. In een uitgebreide rapportage geven we de huidige staat van de woning gedetailleerd weer. Tijdens de keuring wordt de woning zeer zorgvuldig bekeken en beoordeeld.

Het rapport geeft u een duidelijke samenvatting van de gebreken, de isolatiegraad, achterstallig onderhoud en de kosten voor herstel op de korte – en lange termijn. Een NHG bijlage (Nationale Hypotheek Garantie) kan aan de rapportage worden toegevoegd. Na de samenvatting wordt elk onderdeel in detail en in begrijpbare taal omschreven en voorzien van foto’s.

De Huizendokter doet niet alleen onderzoek naar de bouwkundige staat zoals bij een normale bouwkundige keuring maar brengt ook de isolatiegraad in kaart en geeft advies welke duurzaamheidsmaatregelen wel en niet in uw nieuwe huis effectief zullen zijn. Zo weet u wat u kunt verwachten als u de woning gaat kopen.

Bij de duurzaamheidskeuring maken we gebruik van moderne meetapparatuur zoals endoscoop, high end thermometers en als de weersomstandigheden het toelaten warmtebeeldcamera’s.