augustus 27, 2016

Energieadvies en duurzaamheid

huizendokter spouwmuurinspectieDe beste energiebesparende maatregelen zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie, op de bouwkundige staat van uw woning, uw budget en uw wensen.

Maar als u aan de slag wilt gaan komen al snel een hoop vragen op u af:

Vervang ik het enkelglas door HR++ glas? Moet ik de gevel isoleren? Is mijn gevel geschikt voor spouwmuurisolatie? Wat is eigenlijk koudeval? Moet ik de oude ketel vervangen door een moderne HR ketel? Of toch liever kiezen voor een warmtepomp? En hoe zit het ook al weer met subsidies?

De huizendokter maakt u wegwijs in dit labyrint van mogelijkheden. Wij adviseren u over de optimale samenstelling van energiebesparende, bouwkundige en installatietechnische maatregelen. Hierbij spelen naast energiebesparing en de bouwkundige staat van uw woning ook gezondheid en woonkwaliteit een belangrijke rol bij al onze adviezen.

Om u hierbij optimaal te ondersteunen hebben we verschillende adviespakketten voor u samengesteld:

Spreekuur van de Huizendokter voor al uw bouwkundige vragen

Spreekuur energiebesparing

Bij een spreekuur onderzoekt de Huizendokter bij u thuis welke energiebesparende maatregelen mogelijk en zinvol zijn. Bovendien kijken we naar de bouwkundige staat van uw huis. Na afloop van de spreekuur hebt u een helder beeld van de mogelijkheden voor verduurzaming van uw woning. Daarnaast maken we samen met u een stappenplan voor de uitvoering en krijgt u een lijst met drie betrouwbare aannemers / bedrijven voor de uitvoering. Een spreekuur duurt gemiddeld ca. 2 uur.

Maatwerkadvies energiebesparing

Isolatieonderzoek

Wilt u weten hoe goed de isolatie in uw huis daadwerkelijk werkt? Met een combinatie van thermografie en modernste meetapparatuur kan de Huizendokter de isolatiewaarde van uw gevel of vloer meten. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u bijvoorbeeld bij een renovatie de juiste beslissing nemen. Afhankelijk van uw wensen kunnen we metingen uitvoeren die vlodoen aan de ISO 9869 norm of kortere metingen die al een goede indicatie van de isolatiewaardes geven. Een dergelijk indicatief isolatieonderzoek van één bouwdeel is goed te combineren met een spreekuur energiebesparing of een vochtonderzoek.

Meer informatie

De Huizendokter maakt het maatwerkadvies voor uw duurzaamheidslening

Nul op de meter advies (NOM) in combinatie met een meerjarenonderhoudsplan voor uw woning

In dit uitgebreid advies wordt zowel de bouwkundige als ook de energetische staat van uw huis in kaart gebracht. Op basis van de staat van onderhoud wordt hierbij een stappenplan naar een energieneutraal huis ontwikkeld dat optimaal afgestemd is op uw wensen in combinatie met de nodige onderhoudsmaatregelen. De uitkomsten worden vastgelegd in een overzichtelijke en begrijpelijke rapportage. Bovendien krijgt u een lijst met drie betrouwbare aannemers / bedrijven voor de uitvoering.

Monumentenadvies energieneutraal NOM BENG

Advies voor specifieke vraagstukken

De Huizendokter geeft ook advies gericht op specifieke situaties. Bijvoorbeeld helpen we u bij het verduurzamen van monumentale panden of werken met natuurlijke materialen. Ook voor het ontwerpen van uw regentuin kunt u bij de Huizendokter terecht. Natuurlijk zijn ook adviezen over deelaspecten hiervan mogelijk. Op wens stellen wij uw persoonlijk adviespakket samen.

Naast energiebesparing en duurzaamheid kunt u ook voor de volgende andere diensten terecht bij de Huizendokter:

 

De Huizendokter - woningonderhoud goed geregeldHuizendokter vochtproblemen en bouwkundige problemenHuizendokter ontwerp en bouwbegeleiding

 

Meer weten?
Neem contact op!