Spreekuur energiebesparing
Wilt u uw woning verduurzamen, maar weet u niet waar te beginnen? Tijdens het spreekuur energiebesparing komt de Huizendokter bij u thuis voor persoonlijk en onafhankelijk energieadvies. Geen standaardoplossingen, maar maatwerk afgestemd op uw woning en wensen.
Praktische tips en een heldere rapportage
Voor dit energieadvies komen we bij u thuis om uw situatie in kaart te brengen en uw wensen en plannen te bespreken. Ter plekke kunnen we specifieke problemen aanwijzen en direct adviseren over mogelijke oplossingen. We bespreken met u welke factoren van invloed zijn op uw energieverbruik en wooncomfort. Dit helpt u om goed onderbouwde keuzes te maken en voorkomt onnodige investeringen.
Uitkomst van het spreekuur energiebesparing
Na het gesprek ontvangt u een beknopte rapportage met een samenvatting van de besproken onderwerpen en adviezen. Zo heeft u een duidelijk overzicht van de vervolgstappen.
Om de advieskosten voor u laag te houden gaan we bij het spreekuur geen berekeningen uitvoeren, bijvoorbeeld voor energiebesparing of bouwkosten. Wilt u toch een uitvoerige doorlichting van uw woning inclusief nauwkeurige berekeningen over kosten en baten van de verschillende duurzaamheidsmaatregelen? Dan kunt u beter kiezen voor ons uitgebreid energiebesparingsadvies.
Het spreekuur energiebesparing is ideaal voor iedereen die betaalbaar onafhankelijk advies wil over verduurzaming, zonder verplichtingen of verkooppraatjes. Maak een afspraak en zet de eerste stap naar een energiezuinige woning!
Wat kunt u verwachten:
Het spreekuur duurt normaal gesproken ca. 2 uur.
Tijdens dit adviesgesprek bepalen uw vragen en wensen de richting van het gesprek. Meestal bespreken we de volgende onderwerpen:
- Huidige staat van isolatie en installaties – Hoe is het huis geïsoleerd, hoe worden het huis en het tapwater verwarmd?
- Ventilatiekwaliteit – Hoe gezond en efficiënt is de luchtcirculatie?
- Bouwkundige staat van uw woning – Het is namelijk belangrijk dat achterstallig onderhoud, vochtproblemen of andere gebreken eerst worden aangepakt.
- Wensen en eisen voor verduurzaming – Wat zijn uw doelen?
- Comfort in de woning – Zijn er tochtproblemen, temperatuurverschillen of vochtproblemen?
- Mogelijke en zinvolle maatregelen – Welke stappen leveren de meeste besparing en comfort op?
