Laden…
 • Energie besparen

  Energie besparen

  De beste energiebesparende maatregelen zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie, op de bouwkundige staat van uw woning, uw budget en uw wensen.

Inleiding in het besparen van energie

Als u aan de slag wilt gaan komen al snel een hoop vragen op u af:

Vervang ik het enkelglas door HR++ glas? Moet ik de gevel isoleren? Is mijn gevel geschikt voor spouwmuurisolatie? Wat is eigenlijk koudeval? Moet ik de oude ketel vervangen door een moderne hr-ketel? Of toch liever kiezen voor een warmtepomp? En hoe zit het ook alweer met subsidies?

De Huizendokter maakt u wegwijs in dit labyrint van mogelijkheden. Wij adviseren u over de optimale samenstelling van energiebesparende, bouwkundige en installatietechnische maatregelen. Hierbij spelen naast energiebesparing en de bouwkundige staat van uw woning ook gezondheid en woonkwaliteit een belangrijke rol bij al onze adviezen.

Spreekuur

Bij een spreekuur wordt onderzocht welke energiebesparende maatregelen mogelijk en zinvol zijn. Met name kunnen we kijken naar de mogelijkheden om het comfort te verhogen. Bovendien kijken we naar de bouwkundige staat van uw huis en de mogelijkheden voor energieopwekking. Na afloop van het spreekuur hebt u een helder beeld van de mogelijkheden voor verduurzaming van uw woning. De uitkomst wordt vastgehouden in een stappenplan voor de uitvoering. Deze wordt na afloop van het gesprek per mail opgestuurd. Ook kunnen we u in contact brengen met betrouwbare aannemers/ bedrijven voor de uitvoering. Een spreekuur duurt gemiddeld ca. 2 uur.

Laden…
 • Op basis van uw eisen en wensen stellen we een aantal pakketten met energiebesparende maatregelen samen.

  Op basis van uw eisen en wensen stellen we een aantal pakketten met energiebesparende maatregelen samen.

Uitgebreid energiebesparing advies

Dit energiebesparingsadvies met rapportage en berekening van de kosten en baten geeft een goed inzicht in de duurzame maatregelen die in uw woning mogelijk zijn. Op basis van uw eisen en wensen stellen we een aantal pakketten met energiebesparende maatregelen samen. In een helder overzicht ziet u wat u kunt besparen en wat het gaat kosten. Bovendien krijgt u snel inzicht in de praktische consequenties en de bouwkundige staat van uw woning.

Ten opzichte van het spreekuur kunt u bij het uitgebreid energiebesparingsadvies de volgende extra voordelen verwachten:

 • Diepgaand bouwkundig onderzoek (bijvoorbeeld endoscopisch onderzoek van spouwmuren).
 • Nauwkeurige berekening van de kosten en baten voor een aantal maatregelen (bijvoorbeeld voor zonneboiler of pv panelen).
 • In het advies wordt ook aandacht besteedt aan overige maatregelen zoals schilderwerk, vocht en luchtkwaliteit.
 • Specifieke aandachtspunten voor de uitvoering per maatregel (bijvoorbeeld voordelen van een specifiek isolatiemateriaal).

Net als bij het spreekuur zijn ook deze punten in de rapportage meegenomen:

 • Stappenplan voor de uitvoering. Dit stappenplan is afgestemd op uw persoonlijke situatie (bouwkundig, comfort, financieel).
 • Lijst met drie betrouwbare aannemers/ bedrijven voor de uitvoering.

Advies voor specifieke vraagstukken

De Huizendokter geeft ook advies gericht op specifieke situaties. Bijvoorbeeld helpen we u bij het verduurzamen van monumentale panden of werken met natuurlijke materialen. Ook voor het ontwerpen van uw regentuin kunt u bij de Huizendokter terecht. Natuurlijk zijn ook adviezen over deelaspecten hiervan mogelijk. Op wens stellen wij uw persoonlijk adviespakket samen.