Vochtproblemen Een advies inplannen? Neem contact op

Vochtproblemen

De meeste problemen in de bouw hebben direct of indirect te maken met vocht.

Vocht in uw woning kan tot grote problemen leiden. Schimmels en zwammen kunnen de constructie aantasten en op termijn tot bouwkundige problemen leiden. Ook vormen de schimmels een gevaar voor uw gezondheid. Met name kinderen en oudere mensen lopen groot risico ziek te worden als ze langdurig aan schimmelsporen worden blootgesteld.

Vochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben: Bijvoorbeeld condensatie van vochtige lucht op koude plekken, doorslaand vocht van buitenaf of optrekkend vocht vanuit de kruipruimte. Het is belangrijk eerst de oorzaak op te sporen en te elimineren, voordat u de schimmel en vochtplekken gaat verwijderen, anders blijft het probleem altijd terugkomen.

Wat kan de Huizendokter voor u doen:

  • Wij kunnen u helpen om de oorzaak van het probleem op te sporen. In een heldere rapportage krijgt u een stappenplan voor de oplossing. Ter plaatse bespreken wij met u het probleem en doen onderzoek naar mogelijke oorzaken. Hierbij maken wij gebruik van moderne onderzoeksapparatuur, zoals endoscopen om in de constructie te kijken of infraroodcamera’s om mogelijke isolatielekken op te sporen.
  • Daarnaast kunnen we aanvullende metingen verrichten om bijvoorbeeld de luchttemperatuur, relatieve luchtvochtigheid en/of het restvochtpercentage in materialen te meten en te monitoren. Welke onderzoeken nodig zijn hangt af van de specifieke situatie. Per geval kiezen wij de optimale aanpak die past bij uw specifieke vraag.
  • De uitkomsten van het onderzoek worden in een overzichtelijke rapportage vastgelegd.