Een advies inplannen? Neem contact op

Onderhoud

Weet u dat u in de komende 20 jaar rond € 70.000 aan onderhoud voor uw woning gaat uitgeven?

De kosten voor woningonderhoud kunnen behoorlijk oplopen. U heeft het vaak nauwelijks in de gaten, omdat het onderhoud in kleine stappen en verspreid over de jaren plaatsvindt. Met een goede onderhoudsplanning kunt u daarom veel geld besparen.

De Huizendokter kan u helpen het overzicht over uw woningonderhoud te houden en de juiste maatregelen op het juiste moment te nemen. Door onderhoud te combineren met de verduurzaming van uw woning kunt u nog eens flink geld besparen.

Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

Bij de Huizendokter kunt u terecht voor het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) met conditiemeting voor uw VVE of woning. In het MJOP wordt per bouwdeel aangeven wanneer deze aan vervanging of herstel toe is en wat de kosten hiervan zijn. Hierbij worden alle bouwdelen meegenomen.

Een MJOP van de Huizendokter wordt altijd gecombineerd met een conditiemeting. Hierbij wordt voor alle bouwdelen die in het MJOP voorkomen aangegeven of ze wellicht al direct onderhoud nodig hebben. In een normale MJOP wordt namelijk bij de cyclus vaak alleen gekeken naar de gemiddelde levensduur en niet naar de staat waarin de bouwdelen nu verkeren. Dit kan dus een vertekend beeld geven.